BL-szintfelmérő

A félév és a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának kezdetén egy röpdolgozatot osztunk ki. Nem kell aggódni, csak kis jegyet adunk rá, de ha jól sikerül, naplós, nagy ötöst is szerezhetünk.I. rész: Bölcsészet- és társadalomtudományok
Jog

A legutóbbi hírek szerint Neymar és Cavani sem bevethető a párizsiaknál, így Mbappé és Di María is eredeti posztjától eltérő szerepkörben léphet pályára. Keressen legalább egy kiskaput az UEFA vonatkozó szabálykönyvében, ami lehetővé teszi, hogy még a meccs kezdetére be tudjanak nevezni egy támadót! (A Financial Fair Play megszegéséért kiszabott büntetések elhanyagolhatónak vehetők.)

Evolúciós pszichológia

Hasonlítsa össze Jesse Lingard gólöröménél bemutatott alábbi mozdulatát a kb. 15 ezer évvel ezelőtt készült, lascaux-i barlang falán található, táncoló alak képével! Írásában térjen ki a tánc, mint előadás két fontos céljára: a közösség hierarchiájában elfoglalt pozíció kifejezése; az ivarérett korba lépő ember fajfenntartási ösztöneinek kinyilvánítása!

Felhőatlasz JLingz-módraFotó: AFP
Uralkodj magadon!
A Britannia kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a kommentmezőből!