Ilyen beharangozót nem látsz minden TV-stúdióban!!!4!

A futball egyszerű játék: huszonkét ember kergeti a labdát 90 percen keresztül, és a végén a németek nyernek. De mi van, ha ez már változott? Ugyanakkor a foci több, mint pusztán sport. Ez mennyire igaz! Az is nyilvánvaló, hogy az a gól, amit a játékvezető annak ítél. Kemény. Hasonlóan kemény, hátborzongatóan részletes, minden egyes lábszőrszálra kiterjedő TAKTIKAI elemzéssel készültünk nektek mára. Az analízis, amit most olvastok, hosszú napok… mit napok, végtelennek tűnő hetek eredménye. Fogyasszátok szeretettel!

Fotó: Szücsi

Liverpool–Bayern München, kedd 21:00, M4 Sport

Tekinthetjük ezt a párharcot akár előrehozott döntőnek is, hiszen itt igazi sztárok futhatnak a gyepre! Ez már az idegek harca. Abszolút háromesélyesnek várjuk már az első felvonást is, miután tudjuk, <MÁR-MÁR KÉNYELMETLENÜL HOSSZÚ HATÁSSZÜNET> a labda gömbölyű.

Mindkét gárda a tradicionális csapatépítés első lépését kipipálhatja, ami így szól: “kell egy jó kapus”. Az biztos, hogy a kapusokon nem fog múlni, ergo Manuel Neuert négyszer választották a világ legjobbjának, Alisson pedig… Alisson mindig együtt él a játékkal.

Az edző nem lőhet gólt, pedig ha Jürgen Klopp beszállhatott volna a padról eddigi csörtéin a Bajorok ellen, vélhetően nem csak 9 győzelmet számlálhatna 29 mérkőzésen. Az ölelkezős tréner abban bízhat, hogy visszaköszönnek majd az edzéseken gyakorolt figurák, és ezt vegyíteni tudják egy jókora adag finesszel, remek zsugákkal és a grundról eredő zsiványsággal.

Van Dijk eltiltás miatt nem futhat ki az Anfieldre, Lovrent pedig a meccs előtti órákban újra vizsgálják, hogy alkalmas lehet-e a játékra. Ha hiányozni fog a Pool egészséges védőiből az átütő erő (!), úgy a németek lesipuskás, dörzsölt támadója végzetes lehet a hazaiak számára - Lewandowski 8 találatnál jár az idei BL kiírásban. Shaqiri készen áll, hogy ex-kenyéradója ellen bizonyítson, azonban Firmino vírusos betegséggel bajlódott az elmúlt napokban. Extrán fontos a jelenlétük, hiszen ősszel a BL-ben elpártolt tőlük a szerencse a gólszerzés terén. Tudvalevő, hogy a futballt gólra játsszák, ha eggyel többet rúgsz, mint az ellenfél, akkor te nyersz.

Készítettünk egy elképesztő infografikát a Pool gól-statjairól. Csak elsőre tűnik bonyolultnak.

Niko Kovacs fiainak fejben ott kell lenniük! Nem így történt ez hétvégén az Augsburg ellen, amikor már 14 másodperc elteltével egynullra égtek, ráadásul idén hat mérkőzésen egyetlen clean sheetet sem sikerült összekapirgálniuk.

A németekre jellemző precizitás, gyorsaság, minőségi futball és küzdőszellem borítékolható, plusz mellettük figyel a rutin - több mint 1000 meccsnyi BL-tapasztalattal bírnak a kerettagok.

Hiányzók: Müller (eltiltva), Boateng, Robben és Tolisso. Ribéry hétfő este csatlakozhat a csapathoz, és bár idén nem sok időt töltött a pályán, mégis a jó lónak a derbi napján kell futnia.

A mérkőzés addig fog tartani, amíg a bíró le nem fújja, tehát egyik gárda tagjai sem hihetik el túl hamar, hogy megvan a meccs. A közönség tizenkettedik emberként állhat Milnerék mellett - akiket Arjen Robben nem szeret. Kiegyenlített játékra, hatalmas taktikai csatára számítunk. Az is biztos, hogy ha minden lövés bemegy, akkor sok gólos meccsünk lesz3-1

Bobby Firmino játéka nagyon kell a jó eredményhez.Fotó: PAUL ELLIS/AFP
Uralkodj magadon!
A Britannia kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a kommentmezőből!