Angol-német balhék a Bajnokok Ligájában

Kedd

A francia és spanyol fővárosban történt események hatására talán több semleges szurkoló igyekszik majd befogni készülékén a Manchester City – Schalke nyolcaddöntő-visszavágót, mint azt három hete gondoltuk volna (Németországban 3-2-es angol siker született). Mégis, nyugodt szívvel kérhetünk besztlíg-kimenőt ma estére, hiszen az ezzel egyidőben rendezésre kerülő Juventus – Atlético Madrid nagyobb izgalmakat ígér. A német sajtó sem ad sok esélyt a gelsenkirchenieknek, a BILD kilátástalan helyzetet emleget, sőt, már-már szemöldökráncolást és fejvakarást előidéző dolgokat állít.

Értem ezalatt azt, hogy Tedesco mester, attól tartva, hogy az osztályozós helytől négy pontra tanyázó díszes társaságot egy hatalmas babakék cumi további golyóösszehúzásra késztetné, néhány, a hétvégén fegyelmezési okok miatt padozót állít csatasorba. Játékra jelentkezik így a vb-ről ismerős Amine Harit is, akinek nevét a Bundást kevéssé követők a (király)kékfény riportokban is olvashatták: a nyári, orosz kirándulás után halálos közlekedési balesetet okozott, januárban pedig súlyos szerencsejáték-függőség miatt szellőztették meg kiakolbólítását.

Két gólt kellene szerezni Tedesco fiainak az Etihad poklában Fotó: INA FASSBENDER/dpa Picture-Alliance/AFP

A Schalke háza táján minden bécsapatozást tagadnak - mint ahogy az ilyenkor szokásos -, de azt senki sem vitatja, hogy az első komoly állásában lévő, német-olasz kettős állampolgár Tedesco alatti kispadon lassan tojást lehetne sütni. Több formációt is kipróbáltak már idén, de ma estére a néhány hete fixnek tűnő 3-4-2-1-et várjuk, a védelemben az ex-citys Nasztasziccsal, a Tottenhamet is megjárt Benjamin Stamboulival és a manchesteri kollégájával semmilyen rokoni kapcsolatot nem ápoló, az odavágón betliző Salif Sanéval. A középpályán Caligiurit az univerzális ámerikai tehetség, McKennie pótolhatja, míg besztlíg-o-méterünknek Bentaleb nevének hallatán is illik kilengenie. Gólokat várhatunk Mark Uth-tól, aki szintén pihent a hétvégén, valamint ezen a lapon kell megemlítenünk a Leroy Sané-ért kapott vagyonból újított Breel Embolót is.

Jó hírek a Citynél: nem csak jogi értelemben számíthatnak az angolok védőik segítségére, ugyanis Stones és Laporte is edzésbe állt. Otamendi (sárga lapok), Mendy, Kompany, Fernandinho és de Bruyne (különböző sérülések) azonban nem jelent meg a tréningen. Az egy szezon alatt megszerezhető négy trófea kimaxolása még mindig lehetséges Guardioláék számára, és

a Bajnokok Ligájában talán idén először beszélhetünk elsőszámú favoritként a Cityről.

Szerintünk akárhogy is alakul, ezt az akadályt még sikerrel veszik. 

Eric García (bal oldalon) akár kezdhet is Otamendi és Kompany hiányábanFotó: PAUL ELLIS/AFP

A Manchester City–Schalke 04 Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó ma 21:00-kor kezdődik a manchesteri Etihad Stadiumban, jó szórakozást kívánunk! (TV: Spíler 2, tipp: 2-1)

Uralkodj magadon!
A Britannia kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a kommentmezőből!